godmorgon!

Godmorgon på er,

Jag vaknade för en stund sedan och nu väntar jag på att lille ecke också ska vakna. Vi ska nämligen åka till skärholmen och shoppa! "Första dagen som arbetslös" går till att handla upp de få kronor som ligger på kontot.

Men jag gillar det.

Ibland får man vara barn också, att inte riktigt bry sig hur det går. Idag är en sån dag känner jag. Det får gå som det går helt enkelt. Men innan jag ens vågar tänka på att komma iväg ganska snart... måste jag få upp ecke ur sängen.

Jag tror jag låter honom sova en liten stund till, så tar vi en senare buss.

PUSS!



i hålan

Helt seriöst.

Jag laddade ner ST-appen, dvs Sundsvalls Tidnings app, igår. Det första jag läser är att polisen tagit två personer i min ålder som kört narkotikapåverkad. Han som körde hade inte ens körtkort (tror jag).

Senare läser jag om en misshandel där den misshandlade knappt vågade berätta vad som hänt, skyllde på en olycka först. Hans mamma sa att han börjat hänga i fel kretsar. Också i min ålder.

ALLT DETTA I HÅLAN MATFORS.

Där bor min familj, där är jag född och uppvuxen och när jag var yngre var det inte mycket problem med detta. Jag hör om bekanta, gamla klasskamrater som sysslar med allt sådant.

Jag menar vad är det som har skett? Vad gör föräldrarna egentligen? Visst de flesta är myndiga men ooh... det finns många som är långt under 18 som också hänger med dessa människor. Vem ska ta tag i detta? Är föräldrarna medvetna om vad deras barn gör om kvällarna. Matfors har alltid varit en håla där det varit soc-fall och lite narkotika, men nu för tiden verkar det talas öppet om vem som gör vad. Jag bor inte där, har inte mycket kontakt med människor som bor där, men ändå, då har jag fått höra en hel del. Jag menar, det finns rykten. Många av dem vet jag är sanna.

Något måste ske. Annars vet jag inte om jag vågar komma hem till jul.

frihet



Tjena hallå!

Jag har sagt upp mig från mitt jobb. Jag tog steget och gjorde det och det känns så fruktansvärt skönt. En lättnad i magen och ja, jag känner mig fri.

Nu undrar ni säkert hur jag ska ha råd att betala hyra, betala räkningar och få lite middag såklart. Ja, det är en liten stressfaktor kanske, men för det första: har en och en halv månads löner som jag då får i nov och dec. Sen kommer jag flytta från denna lägenhet och bli hemlös.

Närå.. Men allt löser sig! Skulle det komma sig att jag varken hittar ett passande jobb och lägenhet är jag alltid välkommen upp till Norrland igen, eller kanske hos min lille Ecke.

Så allting löser sig.

Behöver ju inte bo utan tak och utan mat.

peace


RSS 2.0